0

Revistes

Descobrir

Viure als Ports

num 268 - Juny 2020
MÓN DESCOBRIR

Els 12 pobles amb més encant
Escollits per un comitè d’experts, aquestes localitats destaquen, entre d’altres valors, per tenir un atractiu especial que captiva els visitants.
Text: Redacció

REPORTATGE

Les ‘cares’ de la catedral
L’última restauració de la façana de la seu barcelonina va posar al descobert el ric imaginari que s’amaga en tots els seus racons arquitectònics, des de gàrgoles fins a mènsules. Viatgem pel màgic univers que retrata la catedral de Barcelona.
Text: Montse Armengol | Fotografia: Ramon Manent

DOSSIER CENTRAL / VIURE ALS PORTS

La vida a la muntanya, un privilegi fràgil a gaudir i a preservar
Reportatge fotogràfic: Rafael López-Monné

DOSSIER CENTRAL / VIURE ALS PORTS

Un massís savi i magnètic
La protecció de la natura és un incentiu de l’economia local
Rafel Balada, exdirector del Parc Natural dels Ports, i Vicent Pellicer, fotògraf i escriptor, ens passegen pels racons del massís on la natura és més esponerosa i, alhora, ens recorden que la creació del Parc Natural ha donat oportunitats a la gent del territori gràcies a activitats guiades i d’educació ambiental. L’amor a la natura també pot ser rendible.
Text: Santi Valldepérez

DOSSIER CENTRAL / VIURE ALS PORTS

Cubisme i molt més
El patrimoni és un reclam turístic que, a més, permet apostar per la gent del territori
Mantenir les arrels culturals i patrimonials és una mostra d’amor per un territori. Als Ports, les pinzellades de Picasso són un reclam per donar a conèixer el territori, on algunes iniciatives emprenedores no afluixen: saben que per reivindicar-lo cal reconèixer aquestes arrels i projectar-les en generacions futures. Encara hi ha esperança.
Text: Judit Monclús Pedret

DOSSIER CENTRAL / VIURE ALS PORTS

La vida s’obre camí
El turisme a la natura retorna l’activitat humana al massís
Hi ha qui coneix tan bé els paisatges i la natura dels Ports i els estima tant, que fins i tot hi ha fet créixer el seu projecte professional i vital. Són persones que tenen addicció al massís i senten la necessitat de divulgar-ne els valors a través de propostes turístiques, educatives i de natura que a poc a poc fan retornar l’activitat humana als Ports, en silenci, amb passió.
Text: Sílvia Berbís Morelló

DOSSIER CENTRAL / VIURE ALS PORTS

La cuina gurmet que surt del bosc
Restaurants i pagesos es posen d’acord per donar sortida als productes locals
En les valls més recòndites del massís del Port, els pagesos i restauradors s’esforcen per promoure llavors singulars, experimentar amb les carns de caça i revitalitzar uns productes autòctons per donar-los valor i sortida comercial. Han recuperat els fesols de Beseit i han convertit la cabra salvatge en un nou producte gurmet. Entre racons de natura exuberant, tradició i avantguarda es donen la mà als fogons i els obradors.
Text: Oriol Gracià Carles

DOSSIER CENTRAL / VIURE ALS PORTS

Entre els dos pits, una cascada
El periodista fa una descripció molt personal del paisatge del massís del Ports, del qual es confessa enamorat, i opina que la natura de la zona ha engendrat cultura.
Text: Víctor-M. Amela / Il·lustració: Marc Brocal

REPORTATGE

Alcúdia a peu, la felicitat de caminar
Després de setmanes de confinament, caminar per Alcúdia és l’acció que condensa la felicitat absoluta, travessant conreus, boscos, aiguamolls i muntanyes envoltats d’una mar transparent sempre a l’horitzó de qualsevol altura.
Text: Marga Font Rodon | Fotografia: Sebastià Torrens

48 HORES A...

Ponts
A mig camí de rutes molt transitades que van de nord a sud o d’est a oest, Ponts és una magnífica vila de la Noguera on fer parada i fonda.
Text: David Marín Rubio | Il·lustració: Nik Neves

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona