0

Revistes

Descobrir

Vic. Tot el que has de viure en una ciutat sorprenent

Maig 2019

Pobles medievals, aigua i boscos


Al voltant de Sant Llorenç de la Muga s'amaga una vall feréstega i tranquil·la, i amb un patrimoni increïble
La vall de la Muga és un racó sorprenent de l'Alt Empordà. A l'inici de la vall, a Albanyà, entre muntanyes, hi ha un observatori astronòmic que ens permetrà entendre molts dels misteris de la nostra galàxia i més enllà... I una altra joia: el pantà de Darnius Boadella, on podrem gaudir d'un bany si la temperatura hi acompanya o d'una excursió amb caiac.
Text: Elena Cuesta | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

El gran 'show' de Reus
La capital del Baix Camp esdevé una gran pista de circ durant el Festival Trapezi
El segon cap de setmana de maig, Reus viurà la 23a edició del Trapezi, la fira de circ de Catalunya, un festival que porta milers de visitants a la capital del Baix Camp altrets per contorsionistes i malabaristes.
Text: Isaac Albesa | Fotografia: Rafael López-Monné i José Carlos León

DOSSIER CENTRAL / VIC

Agitació cultural
La ciutat presumeix d'una dinàmica oferta de teatre, música i art
Vic, amb 45.000 habitants, és una ciutat molt intensa: s'hi programen festivals i cicles estables de teatre, música i art que l'omplen de cultura i vitalitat, i que desmenteixen la imatge clerical que tradicionalment l'ha caracteritzat. Hi ha molts còmplices d'aquest trencament, des del mateix Ajuntament fins a col·lectius ciutadans o la mateixa Universitat.
Text: Jordi Vilarrodà | Fotografia: Òscar Rodbag

A plaça ens trobarem

Les històries que bateguen al rovell de l'ou de la ciutat
El cor comercial d'Osona és, sens dubte, la plaça Major de Vic. Des de fa segles que s'hi celebra el mercat els dimarts i els dissabtes. I des de dins de les botigues que hi són sempre, sota els emblemàtics porxos, s'és testimoni del tràfec diari de la gent que hi passa. I s'és testimoni també dels canvis urbanístics que ha sofert aquest centre neuràlgic, un centre que no ha deixat mai de bategar.
Text: Meritxell Verdaguer | Fotografia: Òscar Rodbag

Monumental i sorprenent

La ciutat atresora un patrimoni únic i de visita imprescindible
Si Vic fos un organisme viu, la catedral en seria el cor, amb una sèrie d'artèries amb òrgans vitals que s'estenen al seu voltant de visita imprescindible: el Museu Episcopal, els palaus barrocs i modernistes, la plaça Major, el temple romà... Benvinguts al Vic més monumental!
Text: Aurora Montserrat | Fotografia: Òscar Rodbag

La cuina que fa cultura

Assaborim els productes que converteixen la ciutat en un temple gastronòmic
La capital d'Osona ha convertit la seva gastronomia en un reclam per als amants de l'artesania alimentària i de la bona cuina. Més enllà de la llonganissa, hi ha un ventall de productes i un receptari que, sense oblidar les noves tendències, mantenen viu el patrimoni local.
Text: Francesc Castro | Fotografia: Òscar Rodbag

REPORTATGE

Amb el vent a favor
Ens perdem per la història, el present i el futur dels 5 pobles del municipi de Pujalt
L’Astor, Conill, la Guàrdia Pilosa, Pujalt i Vilamajor són cinc nuclis envoltats de paisatges de gran bellesa. Aquest municipi amaga moltes històries, com la del campament d’instrucció republicà. També hi trobem edificis romànics i, fins i tot, un observatori astronòmic. Tot en un entorn de camps i boscos.
Text: Emma Aixalà | Fotografia: Oriol Clavera
Rutes

A PEU

Pels paisatges de secà de la comarca més plana del país
Des de Bell-lloc d'Urgell, descobrirem els paisatges de secà del Pla d'Urgell i una infraestructura que procurava aigua potable, un dipòsit construït l'any 1894 per Francesc Macià.
Text: Salvador Giné | Fotografia: Carme Bullich

AMB BICI

Per la Via Verda del Maigmó
El massís del Maigmó obrí les portes al desert valencià de Migjorn. El descobrim pedalant còmodament per una via verda sorprenent.
Text i fotografia: Paco Tortosa

AMB NENS

Una ruta refrescant pels gorgs de Santa Pau
El Ser, el riu que rega la bonica vila medieval de la Garrotxa, ens espera amb uns gorgs i cascades sorprenents, molts temptadors ara que el sol comença a picar, ideals per jugar-hi una estona!
Text i fotografia: César Barba

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona