0

Revistes

Descobrir

Valls d'Àneu. Viatgem molt ben acompanyats al Pirineu més remot per celebrar el número 250

Desembre 2018
DOSSIER CENTRAL / VALLS D'ÀNEU

Neu, càmera, acció!
L'actriu Ivana Miño recorre el territori a peu, amb bici i amb raquetes de neu
Ivana Miño és una amant dels paisatges de muntanya i, especialment, del Pallars Sobirà. Va ser gràcies a la seva participació en la sèrie ‘Gran Nord’ que va conèixer aquesta comarca que la té enamorada, i hi va tornar per gravar un capítol del programa ‘Catalunya Experience’. Hem quedat per acompanyar-la en una estada de natura i turisme actiu, per fer-hi noves descobertes i tornar a indrets on va deixar records intensos.
Text: Òscar Marín | Fotografia: Òscar Rodbag

Aventures familiars a la neu

Roger de Gràcia i la seva família esquien, coneixen la fauna salvatge dels Pirineus i observen els estels
L’actor i periodista Roger de Gràcia passa el cap de setmana a les Valls d’Àneu amb la seva família, i junts descobreixen les possibilitats lúdiques dels paisatges nevats: des d’esquiar fins a observar els estels, conèixer la fauna autòctona dels Pirineus i aprendre a elaborar formatges i a tenir cura de les cabres. Una aventura apassionant per al més petit de la casa!
Text: Núria Garcia Quera | Fotografia: Òscar Rodbag

Romànic i bon menjar

La Carme Ruscalleda gaudeix del patrimoni i la gastronomia d'alta muntanya
La xef Carme Ruscalleda fa una escapada a les Valls d’Àneu per gaudir del patrimoni romànic d’aquestes contrades, un patrimoni que amaga històries fascinants, moltes protagonitzades per dones. La cuina del Pallars i els productes del territori l’ajudaran a entrar en calor i aclimatar-se. Un maridatge perfecte!
Text: Jaume Barrull | Fotografia: Òscar Rodbag

REPORTATGE

250 llocs que has de conèixer (més enllà dels tòpics)
Per celebrar la publicació del número 250 de la revista t’oferim una llista de 250 indrets dels Països Catalans que són de visita imprescindible. La selecció inclou des d’ermites i estanys fins a palaus, viles closes, jaciments arqueològics, boscos i camins històrics. Tots els indrets són espectaculars, i no són els més turístics. A l’hora de fer la tria, hem procurat que siguin descobertes, que siguin llocs poc coneguts i molt sorprenents. No te’ls perdis!
Text: César Barba

Rutes

A PEU

El fondo de les Oliveres, un racó refrescant del Garraf
Enmig del Parc del Garraf, de terra calcària i vegetació humil, descobrim una vall humida i de gran valor ecològic que ens proporcionarà ombra i frescor
Text i fotografia: César Barba

AMB BICI

L'Empordà medieval al peu de les Gavarres
Entre camps de conreus, descobrirem els nuclis romànics que han quedat a l’ombra de Pals. Uns poblets encisadors que no ens deixaran indiferents.
Text i fotografia: Rafael Vallbona

AMB NENS

Una finca agrícola a la serra de Tramuntana
Entre pous i forns de calç i sitges, descobrim a la Finca Pública Galatzó, al terme de Calvià, com era la vida rural a l’illa mallorquina. I ens endinsem en una serra que és patrimoni mundial.
Text i fotografia: Marga Font

XANASCAT

Els miners de les altures
Abans que hi arribessin les pistes d’esquí, al pla de Masella hi havia una explotació minera d’alta muntanya que descobrim en aquesta ruta a peu.
Text i fotografia: Miquel Spa

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona