0

Revistes

Sàpiens

Un homenatge al patrimoni català

Agost 2020. Núm 221

UN NÚMERO ESPECIAL


EL PATRIMONI, AL WEB

Una línia del temps tridimensional
Aquest homenatge al patrimoni català es completa amb la línia del temps El patrimoni català any a any, una línia del temps tridimensional amb cent monuments que van des de la prehistòria fins al segle XX. Consulteu-la a sapiens.cat/patrimoni
Carla Galisteo (textos) i Caterina Úbeda (concepte, interactiu i textos segles XIX i XX)


EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
10 reportatges amb il·lustracions exclusives
Tots els reportatges dels especials contenen il·lustracions fetes exclusivament per a SÀPIENS signades per alguns dels millors 'sketchers' del nostre país.
Aquesta estàtua que mira el mar és la troballa més important d'Empúries. Representa Asclepi, el déu grec de la medicina. Els malalts li resaven per guarir-se

EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
Empúries, el bressol de la nostra cultura
La visita a Empúries, jaciment ubicat en un marc incomparable, et permetrà conèixer com era la vida, l’economia, l’espiritualitat i l’organització de les civilitzacions gregues i romanes.
Maria Carme Roca (text) / Joan Ramon Farré ('sketch')


EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
Tàrraco, la ciutat sota els nostres peus
Durant 700 anys, Tàrraco va ser una de les ciutats més importants de l’imperi Romà, fins al punt de convertir-se en la capital de la província de la Hispània citerior. Recorrem els principals espais que ens ha llegat aquesta edat d’or i passegem també per places i racons on les restes han quedat integrades en la ciutat actual.
Cristina Serret (text) / Juan Linares ('sketch')


EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
Sant Pere de Rodes, el nostre 'Nom de la rosa'
Quan s’arriba a Sant Pere de Rodes, és fàcil d’evocar l’inici de la gran novel·la d’Umberto Eco i que condensa tot el nostre imaginari medieval. La mar de teló de fons, la tramuntana i un conjunt monumental ple de singularitats format pel monestir, el castell de Verdera i el poble de Santa Creu fan de Sant Pere de Rodes una visita imprescindible de l’Alt Empordà.
Cristina Masanés (text) / Amèlia Mateos ('sketch')


EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
Sant Climent de Taüll, la llum del món
Les pintures de Sant Climent de Taüll són la icona del romànic català. Els originals es troben protegits al Museu Nacional d’Art de Catalunya, però només amb una visita a la Vall de Boí, es comprèn la magnitud d’aquesta obra.
Anna Sàez (text) / Xavi Julià ('sketch')


EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
Reial monestir de Santa Maria de Poblet, l'encís del poder
Gran senyor feudal de set baronies i una setantena de pobles, panteó reial d’alguns dels reis catalans més il·lustres, tres vegades profanat, renascut d’entre la runa, protegit pel Govern de la República i, fins i tot, venerat per Franco. Poblet condensa els millors i pitjors moments dels nostres darrers mil anys d’història. Benvinguts a un dels cors espirituals del nostre país.
Arnau Cònsul (text) / Josep Ramon Roy ('sketch')


EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
Castell de Miravet, la frontera entre cristians i musulmans
Fa gairebé 900 anys, els comtats catalans lluitaven amb el califat de Còrdova pel control de la vall de l’Ebre. En aconseguir-lo, van cedir el castell de Miravet als cavallers de l’orde del Temple perquè defensessin la nova frontera. Avui, en aquesta impressionant fortalesa se superposen tots els estrats de la seva llarga i llegendària història.
Oriol Gracià (text) / David Pradas ('sketch')


EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
La Seu Vella, l'acròpoli lleidatana
Des del segle XIII la Seu Vella presideix Lleida. Entre els seus murs han tingut lloc grans esdeveniments. I, encara que al segle XVIII va ser substituïda per una de nova, avui el seu perfil encara dóna caràcter a la capital de Ponent.
Albert Velasco Gonzàlez (text) / Lucía Gómez ('sketch')


EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
Castell de Cardona, un dia a la fortalesa de la sal
Durant la guerra de Successió aquest castell del segle XI situat a la comarca del Bages va combatre estoicament l’embat de les tropes borbòniques. Els seus murs i torres, però, també expliquen moltes altres històries, algunes de protagonitzades per donzelles i fantasmes.
Víctor Farradellas (text) / Santi Sallés ('sketch')


EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
La Pedrera, un bloc de pisos únic al món
La Casa Milà és l’edifici d’Antoni Gaudí que fusiona de forma més clara arquitectura i natura, aquest estil tan avançat al seu temps que ha calgut que passessin dècades per trobar-li un nom: arquitectura orgànica. Objecte de polèmiques i de conflictes, avui la Pedrera és considerada una obra mestra de l’arquitectura.
Sònia Casas (text) / Daniel Pagans ('sketch')


EL 'TOP TEN' DEL PATRIMONI CATALÀ
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, una ciutat dins d'una ciutat
L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, obra de Lluís Domènech i Montaner, ens permet passejar per un escenari exemplar del modernisme català i, al mateix temps, conèixer la història de la medicina.
Maria Coll (text) / Daniel Castro ('sketch')


SUPLEMENT 'ESPAIS DE MEMÒRIA'
Els escenaris més emblemàtics de la nostra història
El número 221 de la nostra revista s'acompanya d'un suplement dedicat als escenaris clau de la nostra memòria.

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona