0

Revistes

Petit Sàpiens

TEMPLERS

Maig 2019
Templers, els monjos guerrers
A l’edat mitjana, els regnes cristians d’Europa van voler conquerir les terres de l’altra banda del Mediterrani als musulmans. En aquell moment van aparèixer uns guerrers molt decidits que eren, també, monjos. Us expliquem com era la vida dels cavallers templers, que també van tenir una funció força important a la Catalunya d’aquell temps.
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Javigaar

CÒMIC / HORA ZERO
La cameta coixa
La malvada Garsa té un pla infal·lible per robar el tresor del castell templer de Miravet. Per sort, l'Uma i el Philippe, agents d'Hora Zero, tindran una ajudant molt animal per impedir-li-ho.
Guió: Sebastià Roig / Dibuix: Toni Benages

MÚSICA
El piano, un invent amb molta cua
Des que va aparèixer a Itàlia, fa només tres-cents anys, les seves tecles han tingut una funció importantíssima en l’evolució de la música. Us ensenyem com és per dins un piano de cua i us presentem sis músics que han marcat època.
Il·lustració: Bàrbara Alca

PALEONTOLOGIA
Els secrets dels fòssils
Com podem saber quins animals i plantes vivien a la Terra fa milions d’anys? Gràcies a la feina dels paleontòlegs! Aquests científics estudien els fòssils, que ens proporcionen moltíssima informació d’aquell temps remot. Voleu saber com s’ho fan?
Il·lustració: Francisco Riolobos

COS I MENT
Què és el ioga?
Viatgem a l’Índia antiga per descobrir les arrels d’aquesta pràctica mil·lenària i us ensenyem a fer la salutació al Sol perquè gaudiu dels seus beneficis!
Il·lustració: Lirios Bou


CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER
Nicola Tesla
Un dels inventors més grans dels segles XIX i XX fa una visita al Bú i l'Ag. Però alerta, que l'electricitat és perillosa!
Guió i dibuix: Trepax

NATURA

El nedador més llest dels oceans
Sabíeu que els dofins poden nedar a cegues en la foscor de les profunditats de l’oceà, gràcies a un sistema d’ecolocalització? Increïble!
Fotos: Getty images


CÒMIC / SEARCHING FOR THE OGLALAS
Aprendre a llegir
El general Custer es creu molt culte, però la seva filla Maureen li dóna una bona lliçó!
Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer

Veure més
3,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona