0

Revistes

Descobrir

Penedès desconegut. Una escapada enoturística pels racons del Baix Penedès.

Març 2019
48 HORES

Una essència rural pròpia
La vila ens mostra amb orgull la seva essència vitivinícola i rural, arrelada en un passat templer poc conegut i un temps prehistòric sorprenent
No necessitem grans ciutats per passar un cap de setmana ple d'activitats. L'Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, combina activitats culturals, literàries i paisatgístiques que faran que ens passin les hores volant! Fa anys que l'Espluga va apostar fort per tenir una oferta turística pròpia i convincent. Una de les primeres decisions en aquest sentit va ser recuperar l'essència de l'Espluga, de les coves i balmes que donen nom al municipi de Spelunca ('espluga' o 'cova').
Text: Núria Sabaté i Fontova | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

Salts d'aigua al voltant del Puigsacalm
El Puigsacalm és una fantàstica talaia als quatre vents amb una silueta ben característica, una fita excursionista de primer ordre. Però el cim no ho és tot. Tot el seu voltant cobert per un extens ventall de paisatges farcits de cingles, boscos ufanosos, rierols i desnivells, amaga una interessant col·lecció de salts d'aigua que val la pena cercar i admirar, sempre sota la mirada atenta d'aquest cim emblemàtic.
Text: Aurora Montserrat | Fotografia: Sergi Boixader

DOSSIER CENTRAL / PENEDÈS DESCONEGUT

Vol imaginari poble a poble
Sobrevolem la comarca per descriure'n el patrimoni i els paisatges rurals
A través d'un personatge fictici, un pilot republicà que s'enlaira des de l'aeròdrom de Santa Oliva construït durant la guerra civil, sobrevolem el Baix Penedès i n'albirem els pobles, les esglésies, els camps de conreu, els masos... Un paisatge rural i bucòlic que no és gaire diferent del que trobem avui.
Text: Juan Carlos Borrego | Fotografia: Jordi Play

Tocats pel foc

Un tomb pel ric patrimoni festiu de la comarca
Des de l'Arboç fins a Bonastre, Albinyana i el Vendrell, pels pobles del Baix Penedès plana un calendari de festes majors amb tradicions molt arrelades, on el foc és el gran protagonista. Us hi atreviu? No en sortireu escaldats, ben al contrari, en voldreu més!
Text: Eloi Ysàs | Fotografia: Jordi Play

Vinyes de mar i muntanya

Descobertes enoturístiques a peu i amb bicicleta
Gràcies a uns itineraris enoturístics que es poden fer a peu o amb bicicleta, anem descobrint els cellers i les finques que mostren amb orgull l'essència i el potencial vitivinícola de la comarca.
Text: Cecília Lorenzo | Fotografia: Jordi Play

Més enllà del xató

Som en terra de coques enramades, arrossos i olis
Si anem al Baix Penedès, hem de tastar per força el xató, un dels plats estrella de la comarca. Però no és l'únic: no en marxareu sense assaborir les coques enramades, fetes amb les verdures dels pagesos locals, els arrossos i els olis. Bon profit!
Text: Trinitat Gilbert | Fotografia: Jordi Play

REPORTATGE

Primavera activa a Lloret
Lloret de Mar és una vila amb moltes cares. Us proposem oblidar tot el que creieu saber-ne i que us deixeu sorprendre. Hi descobrireu un entorn natural privilegiat amb paisatges de mar i de muntanya, i amb una oferta de propostes actives per a tots els gustos.
Text: Dolors Gordils | Fotografia: Òscar Rodbag

Rutes

A PEU

Cap als poblats ibèrics d'Alcanar
Des de l'ermita del Remei, ens amarem de les aromes del paisatge mediterrani i pugem fins a la Moleta del Remei.
Text i fotografia: Marina Castells

AMB BICI

Fem el cim del puig de Comabella
La ruta ens permet fer el cim d'un puig de 645 metres que ofereix una magnífica vista del nord del Bages i fins i tot dels Pirineus.
Text i fotografia: Jordi Avellaneda

AMB NENS

Els vestigis d'un castell desaparegut a Mijaran
Des de Vielha mateix, anirem fins a Vilac, un nucli de postal, amb un campanar que es pot visitar, i tornarem a la capital al costat dera Garona. Un privilegi.
Text i fotografia: Susanna Casanovas

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona