Anem de calçotada
Molt més que una festa gastronòmica
En plena temporada de calçots, us proposem moltes maneres de gaudir d’una activitat que s’ha convertit en tot un acte social: menjant, jugant o, fins i tot, vestint calçots!
Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves
Per fer boca / Taula reservada
El regne vegetal governa a Tavertet
Entaular-se a L'Horta és una revelació: el xef Jordi Coromina hi desplega una cuina única
A l'hivern o a l'estiu, l'entorn de Tavertet predisposa a degustar la cuina reposada que elabora aquest xef
Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco
Per fer boca / Postal Gastronòmica
Sabor tropical i llatí als EUA
Us revelem els secrets gastronòmics de Miami
Miami es nodreix de la tradició americana del sud, d'ingredients exòtics i tropicals, i dels sabors que hi van portar immigrants caribenys i americans.
Text i foto: Irene Rengel
Per fer boca / Genis del foc
La Mundana
Quan tot just acaba d’encetar la seva col·laboració als fogons del nou restaurant de l’Hotel Neri, Alain Guiard triomfa amb La Mundana
Una vermuteria o un gastrobar? Deixem-ho en una taverna gastronòmica a Sants que fa una cuina sense pretensions conjugant la cuina tradicional catalana amb d’altres, com l’asiàtica i la francesa.
Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco
Per fer boca / Gurmet vs Foodie
La moda ancestral
Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós posen llum al debat
Foto: Enrique Marco
A la cuina / Menú
Menú de febrer
Cuina de temporada
Receptes amb pera, formatge, conill i porro
Recepta: Francesc Murgadas / Foto Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos
A la cuina / El xef a casa
Un clàssic mar i muntanya
El nostre cuiner més inquiet, Pep Nogué, visita el barceloní Lluís Graus per cuinar a quatre mans un guisat tradicional que, com ens agrada tant fer als catalans, combina carn i peix.
Recepta i cuina: Lluís Graus / Foto: Enrique Marco
A la cuina
Espècies de l'Índia
Donen gust i, per si això no fos prou, són beneficioses per a la salut
Text: Redacció / Receptes: Anjalina Chugani / Foto, estilisme i direcicó d'art: Studio Torden (Lisette Gómez i Fernando Pagès)
A la cuina
Fondues
Quan vam decidir parlar de fondues de formatge, primer vam pensar en Suïssa, en fred i en un àpat informal. I així, doncs, no ho podíem preparar d'una altra manera: vam triar un afinador de lactis suís, Sébastien Roueche, perquè ens guiés per trobar la millor fondue de formatge. Ho vam fer en ple gener a la seva botiga de Vic (quin fred!) i, és clar, la vam degustar entre amics i familiars!
Text: Carme Melià / Recepta i cuina: Sébastien Roueche (vialactia.cat) / Foto: Enrique Marco / Atrezzo: www.lecreuset.es
A la cuina / Plaers saludables
Sopars ràpids i sans
Voleu saber un secret? Cada tarda, cap a les set o quarts de vuit, molta gent entra a Google i fa la cerca 'Sopars ràpids i sans'
Text: Núria Coll
A la cuina
Les postres de casa
Bunyols
Ai els bunyols, com ens agraden! I entrant al febrer i amb l’arribada del Carnestoltes, ja ens ve salivera només de pensar en la Quaresma, el moment àlgid de l’any per menjar aquestes llaminadures que Gemma Clofent ens ha versionat amb carbassa, poma i xocolata. No en podreu menjar només un: vigileu amb la gola!
Receptes: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton
A la cuina / Masterclass
Envinagrats
Carme Ruscalleda ens ho explica tot sobre l'envinagrat, un mètode de conservació d'aliments per efecte de la sal, un mitjà àcid o una fermentació. Està relacionat amb el marinat i l'escabetx, però tenen certes diferències. El marinat té com a finalitat donar gust o estovar productes abans d'un mètode de cocció, i l'escabetx és un mètode de cocció i conservació.
Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton
Al celler / Tria de tres
Històries emotives darrere de bons vins
Tres propostes del Penedès amb el cor marcat pel càncer, la natura i la guerra
Text: Àngel Garcia Petit
Al celler / Remena, nena
Nykteri's Cocktail Bar: còctels campions a Girona
Amb la Bella Lola, Mariona Vilanova va quedar subcampiona d'aperitius al campionat d'Espanya
Text: Mar Calpena / Enrique Marco
Veure més