Un Nadal estranger
Aquí mengem escudella i carn d’olla, pollastre rostit, canelons, tortell de Reis... Però, què mengen, per Nadal, a la resta del món?
Si voleu donar un punt cosmopolita a la celebració d’enguany, aquí teniu unes quantes propostes!
text: Ferran Caldés / il·lustració: Nik Neves
Per fer boca / Taula reservada
Qui ha dit que cal sortir del barri?
Víctor Quintillà obre el bar Verat a Santa Coloma de Gramenet: qui fos Colomenc!
Quintillà fa possible menjar plats cuinats per reconeguts xefs com ell a preus populars!
Text: Josep Sucarrats / foto: Enrique Marco
Per fer boca / Postal Gastronòmica
Gastronomia Multicultural
Us expliquem la diversitat gastronòmica de Los Angeles
La ciutat de Los Angeles es divideix en districtes; molts, habitats per diferents grups ètnics que fan del seu barri el millor lloc per tastar la cuina del seu país.
Text i foto: Estel Carbó (autora del blog www.a9554km.com) / Il·lustració: Thinkstockphotos
Per fer boca / Genis del foc
Mercè Solernou. Restaurant Mercès One
L’alta gastronomia és el leit motiv de totes i cadascuna de les línies de negoci que ha tirat endavant Mercè Solernou, sigui el càtering, la botiga gurmet o el restaurant d’una sola taula on va tenir lloc l’entrevista. Una dona emprenedora i dinàmica que basa l’èxit de la bona cuina en el producte de qualitat i, sobretot, en “trobar-li el punt”.
Text: Xavier Sust / foto: Enrique Marco
Per fer boca / Gurmet vs Foodie
Són ‘delicatessen’
Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós debaten sobre els productes 'premium'
Text: Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós / Foto: Enrique Marco
A la cuina / Menú
Cuina de temporada
Receptes amb porro, remolatxa, pularda i mango
Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos
A la cuina / El xef a casa
Un pica-pica d’aire anglès
El xef de capçalera del CUINA es va desplaçar fins a Valldoreix per conèixer una cuinera anglocatalana amb qui va cuinar, a quatre mans, unes galetes de tomàquet i un paté de formatge.
Recepta i cuina: Dominique Heathcore / Foto: Enrique Marco
A la cuina
Nadal en 10 minuts
Àpats i trucs per estalviar temps
Text: Ferran Caldés / Receptes i cuina: Jani Paasikoski / Foto: Ajj Estudi / Estilisme: Natalia Mazzarella
Carme Ruscalleda
A la cuina / Masterclass
L'espirulina
Famosa perquè la Nasa la va fer servir com a complement alimentari per als astronautes, l'espirulina és un superaliment d'origen vegetal el consum del qual aporta nombrosos beneficis a l'organisme. La xef Carme Ruscalleda ens dona les claus per comprar-la i fer-la servir a la cuina.
Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton
A la cuina / Plaers saludables
No llenço res!
Per Nadal, quan a tots sen's desperta la melangia i la solidaritat, seria bo pensar en el menjar que llencem i que podríem evitar tirar
Text: Núria Coll
A la cuina
Canelons vegetarians
No hi ha res més típic que els canelons per al dinar de Sant Esteve. Però, cal que sempre servim els tradicionals amb les restes de la carn d'olla? Si aquest Nadal voleu trencar motlles- i donar un respir als qui no volen menjar carn-, us proposem tres receptes de canelons vegetarians. Us sorprendran.
Text: Carme Melià / Receptes i cuina: Adriana Ortemberg / Foto: Becky Lawton
A la cuina / Dolç i Sa
Més Nadal
Torrons, neules i polvorons monopolitzen les postres de les festes de Nadal. Però, si voleu ser una mica més originals sense haver de renunciar a la tradició, Jordi Bordas ens proposa dues postres on la fruita seca i la xocolata prenen protagonisme. I, per als clàssics irreductibles, un torró de crema cremada que aixecarà aplaudiments.
Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton
Al celler / Tria de tres
Brindis pels millors plats nadalencs
Dos vins i un cava per sota dels 15 euros per acompanyar la gastronomia d'aquestes festes
Text: Àngel Garcia Petit
Al celler / Remena, nena
Bar La Higuera: fem un rum mate entre amics
Un local amb arrels al barri i branques que s'enlairen, amb còctels atrevits i ambiciosos
Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco
Al rebost / Calendari
Calendari de desembre
Aquest mes, estrenem l'hivern
Que no falti a cap taula. Per Nadal, encara que acabem els àpats embafats, sempre hi ha lloc per una mica de torró del bo!
Text: Ferran Caldés / Foto: Thinkstock
Mercats de Nadal
Tot el Nadal als mercats de Barcelona
Els barcelonins —i els forans que baixen a la capital durant aquests dies— no han d’anar gaire lluny per tenir-ho tot a punt per Nadal. A la ciutat els esperen 43 mercats plens de parades que ofereixen el bo i millor de l’any.
Text: Clara Puig / Foto: Enrique Marco
Veure més