Martín Andrés Comamala
539, Plats Forts
Aquest argentí d'arrels empordaneses, ofereix plats de cuina contundent en una barra d'estil japonès a la capital històrica de la Cerdanya. Una suma d'espais saborosa.
Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco
Per fer boca / Gastropistes
Pans i pastissos 100% d'Olot
Entre els atractius de la capital de la Garrotxa, no falten les fleques i les pastisseries del centre, algunes de centenàries i totes amb persones apassionades de la seva feina al darrere. En visitem deu que no us podeu perdre.
Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves
Per fer boca / Restaurant del mes
Plats amb noms i cognoms
Després del Bar Alegría i Casa Luz, Tomàs Abellán ha engegat Savia, a Barcelona
Text: Judith Càlix / Foto: Enrique Marco
Per fer boca / 24 hores a...
LanzaroteText: Ferran Caldés / Il·lustració: Toni Domènech
Per fer boca / Caçasabors
Kombutxa de l'Alt Camp
Cada vegada és més habitual trobar al mercat aquesta beguda fermentada a base de te. A La Valiente, n'elaboren dues: una amb te negre i te verd, i una altra amb te blanc i te wulong.
Text: Ànnia Monreal
Per fer boca / Gastroquiz
Pablo Lagrange
Aquest argentí finalista del concurs S. Pellegrino Young Chef 2018 fa tres anys que viu a Barcelona, després de passar per ciutats i cuines d'arreu del món. A La Tèxtil aposta per sorprendre amb les textures i l'ús del foc.
Text: Ferran Caldés
A la cuina / Menú del mes
Novembre
Quan tot just el fred comença a instal·lar-se a casa nostra, us proposem gaudir dels dies de tardor amb un àpat saludable. Les verdures i les hortalisses –el color verd triomfa!– són protagonistes principals d'un menú format per un entrant de marisc, una crema vegetal, peix blau al forn i unes postres ben originals: fonoll amb gelat de vainilla.
Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos
A la cuina / Master class
Com fer melmelades
La melmelada es diferencia de la gelea, la confitura i la compota per la textura i la densitat. La melmelada és lleugera, brillant i no gaire densa, amb la fruita trossejada o triturada. La gelea és més viscosa; la confitura, en canvi, és més espessa, i, finalment, la compota es distingeix per ser molt més densa.
Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton
A la cuina
Moniato!
Molt més del que t'imagines
Un tubercle que no ens és gens desconegut, però que segurament no rep l’atenció que es mereix, més enllà de ser el company perfecte de les castanyes, els panellets i la ratafia durant la Castanyada. És el germà dolç de la patata i en moltes receptes podem canviar-ne un per l’altre. Nosaltres, aquest mes, volem recuperar la passió per aquest tubercle que és tan versàtil i que forma part de receptes dolces i salades, com les que us proposem en aquestes pàgines.
Text i recepta: Pol Leiva / Foto: Pep Montoya / Cuina: Jani Paasikoski
A la cuina / El xef a casa
Un dolç barceloní tradicional, però sense gluten
Amb el dolç amb què el Gremi de Pastissers de Barcelona va homenatjar la visita a la ciutat de l’actriu Sarah Bernhardt, Sílvia Pastor i Cot, des de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), ha volgut retre homenatge també al seu fill Adrià, que és celíac des de fa molts anys.
Recepta i cuina: Sílvia Pastor i Cot / Foto: Enrique Marco
A la cuina
La cuina de la Famiglia
Quan el petit Vito arriba als Estats Units procedent de la seva Itàlia natal, comença la història de la nissaga familiar més famosa del cinema: ‘El padrí’. Els Corleone són el paradigma de la família, de la tradició, de la lleialtat, però aquesta màfia fictícia també deixa marca en la cuina italoamericana. Serà un crim –i fareu enfadar la ‘mamma’!– si no us poseu immediatament a cuinar les receptes que us proposem, en les quals no falta la pasta.
Edició: Carme Melià / Recepta i cuina: Eva G. Hausmann / Foto: Becky Lawton
A la cuina / Plaers saludables
Bolets sanadors
Sabeu que cada any, en aquesta època, teniu a l’abast uns aliments amb un gran poder terapèutic? Parlem de ceps, trompetes de la mort, rovellons, rossinyols...
Text: Glenn Cots
A la cuina
Amb la paella, al forn!
Preparar el menjar al forn, a vegades, pot suposar un problema per la lentitud de la cocció, però tot té solució, com, per exemple, fer servir paelles de ferro colat aptes per a forn, ja que concentren la calor, couen de manera exprés i, a més, permeten un acabat daurat i cruixent. Si, a tot això, hi sumem que fem servir menys estris –les paelles es poden servir directament a taula– i que obtenim un menjar més saludable, potser ha arribat l’hora de fer un pas endavant i començar a cuinar més al forn!
Edició: Carme Melià / Foto: Gettyimages / Recepta: David Caballero
A la cuina / Les postres de casa
Dolços de les Illes Balears
Platges paradisíaques, camins verds, una calma sorprenent, postes de sol de fotografia i... dolços! Sí, més enllà de les típiques ensaïmades, les Balears tenen un ampli receptari llaminer que Gemma Clofent ens vol mostrar amb tres exemples: uns pastissets amb forma de flor, unes empanades d’origen medieval i un panet dolç típic de Valldemossa (Mallorca).
Recepta i cuina: Gemma Clofent / Foto: Becky Lawton
Al celler / Tria de tres
Vins de finca
Tres vins sorgits d'un entorn geogràfic únic que han assolit la màxima distinció possible
Text: Joan Lluís Gómez
Al celler / Remena, nena
Menjar i beure amb aires tropicals i llatins
Amazónica Street Food: Còctels i plats d'esperit exuberant, tot i que molt treballats, per evocar una Amazònia de somni
Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco
Veure més