0

Revistes

Sàpiens

Mandela guerriller Els primers anys del jove que va canviar Sud-àfrica

Juliol 2018
Corea del Nord i els Estats Units: cimera atòmica
Després de la trobada històrica entre Trump i Kim Jong-Un, repassem la tensa relació dels dos paísos en les darreres dècades

La cimera de Singapur va complir les expectatives que se li demanaven. Kim Jong-Un i Trump es van donar la mà, van xerrar durant 4 hores i van signar una declaració conjunta poc concreta però que sembla tancar una era. A ‘Sàpiens’ ens capbussem en la història d’aquesta relació tan llarga com tensa.
Daniel Gomà

L'home del paraigua
Analitzem com s'escampen els rumors i les notícies falses a partir d'un cas històric

Les teories de la conspiració s’alimenten de rumors i falses notícies que donen coherència al relat general. Us ho demostrem amb un cas històric: l’assassinat del president Kennedy i el misteriós cas de l'home amb un paraigua negre.
Víctor Farradellas


La primera dieta
La fórmula d'Hipòcrates per tenir una vida saludable

Amb l'arribada de l'estiu, sembla que els anuncis prometent-nos una baixada de pes espectacular amb el mínim esforç ens persegueixin allà on anem. Per què... Portem 'Tota la vida' preocupant-nos per la figura? Mirem cap enrere per trobar la primera dieta de totes, que incloïa recomanacions com menjar aliments amb molt de greix o córrer completament despullats.
Anna-Priscil·la Magriñà

REPORTATGES
Mandela guerriller
Us narrem la vida del dirigent sud-africà abans d’esdevenir un símbol pacifista.

Molt abans de guanyar el premi Nobel de la pau el 1993 o de convertir-se un any després en president de la República de Sud-àfrica, Nelson Mandela es va entrenar en tècniques de guerrilla, va planejar sabotatges i va viure en la clandestinitat fins que va ser detingut i condemnat a 27 anys de presó. Us expliquem com va ser la seva vida de jove i la seva lluita pels drets civils abans del seu empresonament.
Jordi Tomàs, amb l'assessorament d'Andreu Mayayo


REPORTATGES
Münster i Osnabrück. Aquí es va cuinar la pau de Westfàlia
La primera cimera internacional de la història va servir per tancar la guerra dels 30 anys.

Hem reconstruït l’ambient que es va viure a les dues localitats on es va gestar la pau de Westfàlia a través de la correspondència dels ambaixadors que s’hi van desplaçar, una informació mai compilada fins ara. Les seves cartes ens parlen de les difícils tensions que hi va haver però també de les festasses que hi van tenir lloc.
Àngel Casals

REPORTATGES
Els primers dies de la Barcelona global
Com es va organitzar, què s'hi va presentar i què va suposar l'Exposició Universal del 1888

Fa exactament 130 anys, Barcelona va entrar per primera vegada dins l’ordre internacional. L’Exposició Universal del 1888 va transformar el que aleshores era una petita ciutat provinciana en una capital dels negocis i del progrés.
Montse Armengol

REPORTATGES
Última notícia de Cesarea
Durant l’antiguitat, va ser la capital més important de Terra Santa i un dels ports artificials més grans del món

La descoberta d’un tresor de fa mil anys aporta noves dades a la història de la ciutat que, durant més temps, va ser capital de Judea. Gràcies a l’imponent port que Herodes el Gran hi féu construir, Cesarea es va convertir en un gran centre comercial i en la residència oficial dels emperadors romans.
Clàudia Pujol


VIURE
Una aventura de pirates

Ens embarquem en el Corsari Negre, una goleta feta artesanalment al Carib

Leura de piratess cales de l’Estartit i les Medes servien de refugi als pirates que atacaven les viles marítimes de la costa catalana. Durant els mesos d’estiu una travessa en goleta ens permet posar-nos a la pell d’aquells llops de mar mentre gaudim de la Costa Brava.

Víctor Farradellas

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona