0

Revistes

Petit Sàpiens

MAIES

Novembre 2018
Els senyors de la selva
Descobreix qui eren els maies i com vivien

Al bell mig d'algunes de les selves més salvatges d'Amèrica, aquest poble d'agricultors va aconseguir crear una civilització sorprenent. Van bastir grans centres cerimonials i ciutats, amb piràmides i temples al voltant de grans places. Palaus, observatoris, estadis i mercats van bullir d'activitat durant més de dos mil anys. També, van ser grans matemàtics i van idear uns calendaris astronòmics de gran precisió. Veniu a descobrir-los amb nosaltres!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Eva Palomar

CÒMIC / HORA ZERO
La calavera de jade
Els agents Uma Mankar i Philippe Lafont viatgen a Mèxic per evitar que una garsa robi la calavera de jade, que ho aconseguiran amb l'ajut del seu company Bruno Moon

Guió: Sebastià Roig / Dibuix: Toni Benages i Gallard

CATALUNYA MEDIEVAL
Els tornejos medievals
Com s'entrenaven els nobles per anar a la guerra?

A l’edat mitjana, els nobles sempre volien estar a punt per si havien d’anar a la guerra. En lloc d’anar al gimnàs a fer exercici, preferien esbatussar-se una mica en batalles de mentida... Però poca broma, que les armes eren de veritat!
Il·lustracions: Sara Ureño

MÚSICA
Mozart, el nen prodigiós
El seu talent prematur el va portar a saber escriure música abans que a llegir lletres

De ben petit ja va deixar tothom bocabadat amb el seu domini dels instruments i la capacitat que tenia per crear música. A partir de llavors, es va fer un tip de viatjar per Europa fent concerts, com si fos una estrella de rock! No va tenir una vida gens fàcil, però no va deixar mai de compondre obres magnífiques, i gairebé sempre alegres.
Il·lustracions: Santi Ruiz

MÚSICA
'La flauta màgica'
T’expliquem l’obra més completa de Mozart

Aquesta òpera de Mozart és una de les seves composicions més rodones. Posa música a un conte de fades ple de fantasia, misteri, màgia, amor i humor. Els protagonistes tenen un munt d'aventures, i al final el Bé triomfa sobre el Mal. A YouTube en trobareu molts fragments preciosos!
Il·lustracions Santi Ruiz

CÒMIC / BÚ I AG
Els zombis i la història cadàver
El zombi Bú està refredat i Imphotep l'aconsella que faci repòs i que prengui infusions calentes de menta, llimona i mel. Però, qui és Imphotep? Descobreix en aquest còmic qui va ser aquest important arquitecte, metge i astrònom.

 

NATURA
Duc, l'amo de la nit
És l’ocell rapinyaire nocturn més gran d’Europa i té una força comparable a la d’una àguila daurada. Malgrat la mida imponent, és capaç de volar sense fer gens ni mica de soroll. Amb una oïda i una vista excepcionals, aquest mussol és un caçador extraordi

CÒMIC / SEARCHING FOR THE OGLALAS
Searching for the Oglalas
Una columna de fum apareix enmig del desert. Quin és el seu significat? En Tunweya ens explica que serveixen per comunicar-se a gran distància.

Oriol Canosa i Jordi Sunyer

Veure més
3,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona