0

Revistes

Descobrir

Les cares del Pedraforca

num 269 Juliol 2020
MÓN DESCOBRIR

Pobles en venda
Als Països Catalans hi ha més de 100 pobles o nuclis que es venen íntegrament. Molts van quedar deserts fa dècades, amb l’abandonament progressiu del camp. Parlem de Peguera, Querol, la Farga de Bebié, Sant Marçal de Quarantella, la Colònia de Santa Eulàlia...
Text: Redacció

Les cares del Pedraforca
Recorrem tots els vessants del massís en 4 rutes a peu
Reportatge fotogràfic: Sergi Boixader Catot

DOSSIER CENTRAL / LES CARES DEL PEDRAFORCA LA PARET MÍTICA

La paret mítica
El vessant nord se’ns mostra imponent des de la vall de Gresolet
De Lluís Estasen a Núria Picas, són molts els que han somiat conquerir la cara nord del Pedraforca. Als seus peus, ens sentim petits davant d’aquesta muralla majúscula. L’ascensió fins al coll del Verdet ens farà tornar a posar els cabells drets davant d’aquesta catedral de pedra.
Text: Sergi Boixader Catot

DOSSIER CENTRAL /

La rebotiga del ‘Pedra’
A l’altra banda de la faç més famosa de la muntanya, descobrim la vall de Gósol
A la part oposada del perfil més conegut del Pedraforca s’amaga la cara oest de la muntanya, de gran caràcter, fesomia alpina i fonaments molt sòlids. Hi descobrim la vall de Gósol amb una ruta que desfila entre l’esquena sud del Cadí i el Pollegó Superior.
Text: Joan Raventós Hill

DOSSIER CENTRAL / EL COSTAT MÉS INSPIRADOR

La Ruta Picasso ens permet gaudir de la singularitat geològica de la cara sud
Veïns i turistes de Gósol coneixen bé la cara sud del Pedraforca. No és la més icònica, però va ser la falda que va recórrer Picasso per arribar a Gósol l’any 1906. Fem un tram del camí que va seguir i descobrim el vessant més ignot i acolorit del massís: aquell que va veure, gaudir i immortalitzar l’artista.
Text: Jaume Barrull Castellví

DOSSIER CENTRAL / LES CARES DEL PEDRAFORCA

Davant del colós
La cara est ens aclapara des del tossal de Saldes
En aquesta ruta, és la cara est la que omple la mirada i domina els nostres passos. La contemplació dels dos pollegons, altius, mentre caminem pel tossal de Saldes, reconforta els sentits.
Text: Miquel Spa Peradejordi

DOSSIER CENTRAL / LES CARES DEL PEDRAFORCA

La nineta dels meus ulls
La campiona del món de la Ultra Trail World ens transporta al seu Pedraforca, origen del seu amor per les curses de muntanya.
Text: Núria Picas i Albets / Il·lustració: Albert Aromir

REPORTATGE / EL CAMÍ DE MESTRAL

El Camí de Mestral
Entre les incerteses que ens deixa la pandèmia de la Covid-19, es comencen a percebre entreclarors. Activitats com caminar s’omplen de sentit i reforcen el seu atractiu. La ruta del Camí de Mestral, entre Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant, Pratdip i Tivissa, constitueix una bona proposta per redescobrir els valors del viatge a peu.
Text i fotografia: Rafael López-Monné

25 RUTES DE NATURA

25 rutes de natura
El contacte amb la natura és salut i us proposem 25 itineraris pels espais protegits del país: lo Clot de la Unilla (Secans de Lleida), l’ermita de Sant Bartomeu (Montsant), el Puig de l’Àliga (Garraf, Olèrdola i el Foix), el castell de Montgrí (Montgrí, les Medes i el Baix Ter), el bosc de Virós (Alt Pirineu), els penya-segats entre Altea i Benidorm (Serra Gelada), la Ruta de les Tres Colades (Garrotxa), de la cara nord fins a Gósol (Pedraforca), la font Flàvia i els Òbits (Sant Llorenç del Munt i l’Obac), el far de n’Ensilla (Cabrera), el bosc de Gerdar (Aigüestortes i Estany de Sant Maurici), l’estany de Vilada (Delta del Llobregat), el castell de Requesens (Albera), la fageda del Retaule (Ports), la vall de Núria (Capçaleres del Ter i del Freser), el Racó de l’Olla (Albufera de València), l’ermita de Sant Jeroni (Montserrat), l’estany de l’Estanyó (Vall de Sorteny), el cap Norfeu (Cap de Creus), Sant Segimon (Montseny), la punta de ses Portes (Salines d’Eivissa i Formentera), el monestir de Sant Martí (Canigó), el mirador de la Pena (Poblet), la Ruta del Trencapinyes (Cadí-Moixeró), l’estany del Cortalet (Aiguamolls de l’Empordà).

48 HORES A...

Llívia
Anem a la Cerdanya per conèixer a fons tots els racons d’aquesta vila i gaudir del seu patrimoni històric i la seva gastronomia.
Text: Guillem Lluch Torres | Il·lustració: Nik Neves

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona