0

Revistes

Petit Sàpiens

La història dels llibres

42- Abril 2021
La història dels llibres
L’escriptura és una de les invencions més importants de la humanitat. Amb aquesta eina podem emmagatzemar i transmetre coneixement a través del temps i de l’espai, més enllà de la nostra època... Moltes de les coses que sabem dels pobles antics provenen dels seus escrits!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Maria Picassó


CÒMIC / HORA ZERO
El col·leccionista de llibres
Aquest mes els agents d'Hora Zero viatgen a casa de l'escriptor Joan Perucho, a la Barcelona dels anys seixanta. La bruixa Morgana d'Esglai vol robar-li un llibre que tot just acaba de comprar... ple de conjurs per convocar criatures d'altres dimensions!
Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages


ESPAI
El cicle vital de les estrelles
Les estrelles que veiem brillar al cel nocturn són boles de gas gegants que desprenen escalfor i llum. Gràcies a telescopis espacials força potents, cada vegada en sabem més coses. Us expliquem com neixen... i com moren!
Il·lustracions: GuiBo

CÒMIC / AUNIR
Companys de lluita?
En Borseles i en Lauribas caminen pel bosc quan es troben una colla d'ibers que també s'enfronten als romans. La noia que els dirigeix sembla un gran fitxatge per al seu grup de rebels!
Guió i dibuix: David Parcerisa


AVENTURA
La volta al món amb bicicleta!
Fa més de cent anys, una noia valenta va decidir que faria un bon viatge pedalant sobre dues rodes. Es deia Annie Cohen, i les seves aventures van deixar tothom astorat!
Il·lustracions: Giselfust


CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER
Murasaki Shikibu
En Bú i l'Ag coneixen aquesta escriptora japonesa, que va viure a la cort de l'emperador fa més de mil anys... i també un monstre terrorífic que endrapa trapelles!
Guió i dibuix: Trepax


NATURA
El rei de l'aire nocturn
Ja sabeu que els ratpenats són uns animalons perfectament adaptats a moure’s sense gaire llum. Us presentem el ratpenat d’aigua, que només viu prop de rius, llacs i estanys!

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS
La xocolata, quin gran invent!
El general Custer es pensa que la xocolata és cosa dels europeus, però s'equivoca una vegada més. Sort que l'indi Tunweya li explica la veritat!
Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer

Veure més
3,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona