0

Revistes

Petit Sàpiens

LA CURIOSITAT SENSE FI DE LEONARDO DA VINCI

Desembre 2019
Leonardo da Vinci
Fa 500 anys va viure a Itàlia un geni que tenia un talent extraordinari per crear obres d’art... i també una curiositat inesgotable! Amb els seus quadres, invents i investigacions, Leonardo va ser un dels grans protagonistes del Renaixement i va fer possible una nova manera de veure el món i la humanitat.
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Dani Jiménez


CÒMIC / HORA ZERO
El geni de la cuina
El malvat Míster Xef vol robar les receptes de cuina de Leonardo. Per sort, els agents d'Hora Zero estan a l'aguait, i en aquesta ocasió la solució a tots els problemes caurà del cel... literalment!
Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages


HISTÒRIA ANTIGA
Boudicca, la reina que mai no es va rendir
Fa 2.000 anys, els romans eren amos i senyors de tota la Mediterrània i encara volien estendre més el seu imperi. Però a les illes Britàniques van topar amb una resistència ferotge. Una reina guerrera va encapçalar la revolta contra l’invasor...
Il·lustracions: Gisela Bombilà


REALITAT AUGMENTADA
Notícies inventades?
L’extraterrestre Nushu vol fer una broma a la R.I.T.A., el seu ordinador. Pel camí descobrirà que hi ha gent amb males intencions que fa circular notícies falses per Internet!


MODA
Qui va inventar els texans?
Fa més de 150 anys, a Califòrnia hi van trobar or, i una pila de gent s’hi va traslladar per mirar de fer fortuna. Però la feina era molt dura, i als miners se’ls trencaven els pantalons! Va ser aleshores que va néixer aquesta peça de roba que avui duu tothom...
Il·lustracions: Flor García


CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER
Keiko Fukuda
Aquest mes, en Bú i l'Ag coneixen la primera dona de la història que va practicar el judo, l'art marcial japonès. Quina gran idea, aprofitar la força del rival per defensar-se!
Guió i dibuix: Trepax


NATURA
El fraret
Aquests petits ocells marins que viuen al nord de l’oceà Atlàntic... us expliquem com s’han adaptat a un entorn tan dur!

AGENDA
Descobertes per viure la història
Us proposem cinc activitats per gaudir amb tota la família aquestes festes: edificis modernistes, pessebres vivents, pistes de gel, museus plens de jocs i parcs infantils!

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS
El poder de la poesia
L'indi Tunweya aprèn anglès i gaudeix amb els versos dels poetes nord-americans... però el general Custer té unes altres aficions!
Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer

Veure més
3,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona