Història i Gastronomia
Poques viles de la Costa Brava ofereixen un patrimoni arquitectònic tan important com Tossa de Mar. Si, a més, hi sumem una oferta gastronòmica de primera categoria, ja tenim l'excusa que ens calia per acostar-nos-hi!
Text: Ferran Caldés / Il·lustració: Nik Neves
Per fer boca / Taula Reservada
En un espai tan petit, una cuina tan gran...
Sorpresa al Last Monkey: local i preus minúsculs per a una proposta de nivell
Text: Josep Sucarrats
Per fer boca / Genis del foc
Rom. Pere Planagumà
Just davant de la platja de Roses, aquesta taverna va obrir portes fa un any. Va ser el primer projecte que encapçalava directament aquest cuiner olotí provinent dels fogons de Les Cols. Arran de mar, ha passat 12 mesos elaborant una carta de plats —"no de tapes!", adverteix— molt marinera. Ara hi estrenarà un gastronòmic
Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco
Per fer boca
XIII Concurs de Joves Cuiners/es i Cambrers/es
L'edició d'enguany va estar marcada per l'alta competència, fins al punt que el jurat va atorgar la victòria ex aequo a tres escoles perquè no va poder triar una vencedora clara.
Text: Ferran Caldés / Foto: Enrique Marco
Per fer boca / Postal gastronòmica
De Halong al Mekong
El Vietnam té la forma de la lleta S, que per a nosaltres significa sabor a dojo! Des de la badia de Halong, al nord, fins al delta del Mekong, al sud, la cuina és molt variada.
Text i foto: Mireia Uribesalgo
Per fer boca / Gurmet vs Foodie
Menjar en silenci
Menú de juny
A la cuina
Menú de juny
Quatre receptes saboroses, saludables i, per què no?, seductores i festives per a Sant Joan
Recepta: Francesc Murgadas / Foto: Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos
A la cuina / El xef a casa
L'arròs 'foodie' de primavera
Tant en Miguel com l'Ariadna tenen un perfil gastronòmic a Instagram i, alhoral, escriuen al blog www.foodyingourmet.es sobre restaurants, receptes i viatges. Aquí, cuinen amb en Pep!
Recepta i cuina: Ariadna Rodrigo i Miguel Moreno / Foto: Enrique Marco
A la cuina
L'autèntica pizza napolitana
Els millors 'pizzaioli' de Catalunya ens expliquen com la podem fer a casa
Text: Marijo Jordan / Receptes i cuina: Salvatore Moretto (Pappa Pomodoro) / Foto: AJJ Estudi / Estilisme: Natalia Mazzarella
A la cuina / Masterclass
Pulled Pork
Carme Ruscalleda ens explica les possibilitats culinàries d'aquesta tècnica importada dels Estats Units per coure carn de porc que, mitjançant un marinat amb espècies i una llarga cocció a baixa temperatura, aconsegueix una carn sucosa i molt tendra. Per omplir entrepans i fer molts altres plats!
Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton
A la cuina
Llagostins
Els ulls negres, la musculatura consistent i la pell una mica tacada. Són els trets que caracteritzen els llagostins que es pesquen als pobles costaners de les Terres de l'Ebre, un del marisc més saborós de la Mediterrània. Els tastem, en temporada alta, a les Cases d'Alcanar i a Sant Carles de la Ràpita.
Text: Carme Melià / Foto: Mariona Villavieja / Recepta i cuina: Albert Guzman - Can Bastiste - Can Manel - Casa Ramon
A la cuina / Plaers saludables
Més enllà del sushi
La cuina japonesa té molts punts en comú amb la dieta mediterrània. Per això, molts xefs fan una aposta per la fusió d'ambdues propostes.
Text: Núria Coll
A la cuina
Sèsam
Més enllà del conte d'Ali Babà amb la coneguda fórmula per accedir al tresor amagat dels lladres, aquesta petita llavor pot ser la clau d'una millora nutricional en la nostra dieta.
Text: Carme Melià / Recepta: David Caballero / Foto: foodphoto/Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro
A la cuina / Les postres de casa
Coques de revetlla
Per a la nit més màgica i curta de l'any, la Gemma ens presenta tres coques de revetlla que podeu preparar de manera fàcil i ràpida.
Foto: Becky Lawton
Al celler / Tria de tres
Rosats monovarietals per a les nits d'estiu
Personals, elegants i potents. Tres vins per deixar-se seduir, al mar o a la muntanya!
Text: Àngel Garcia Petit
Al celler / Entrevista
Martí Gironell
Parlem amb l'escriptor i periodista del llibre número u en vendes de Sant Jordi: Ceferino Carrión, un noi de Santander, triomfa als EUA com a Jean Leon i fa realitat el somni de tenir un celler.
Text: Carme Melià / Foto: Harold Abellan
Al Celler / Remena, nena
La Llibreria: on els còctels són part de la cultura
Un nou local a les Corts amb un esperit que ens transporta a una època més tranquil·la.
Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco
Veure més