0

Revistes

Petit SÓpiens

HIP└CIA, la gran sÓvia de l'antiguitat

41- Marš 2021
Hipàcia d'Alexandria
En temps de l’imperi romà va viure a Egipte una noia amb un talent extraordinari per a l’estudi. La Hipàcia es va apassionar per les matemàtiques, l’astronomia i la filosofia. Tant, que de gran va esdevenir una mestra reconeguda per la seva saviesa. Eren molts els que volien aprendre a pensar amb ella!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Èlia Meraki

CÒMIC
La veritat en les matemàtiques
Hipàcia va néixer en una època de molts canvis. Com que tenia fama de sàvia i ganes d’ajudar a fer un món millor, els governants d’Alexandria li demanaven consell sovint. Però no tothom la veia amb bons ulls: també hi havia gent que creia que estava del tot equivocada!
Guió i dibuixos de Jordi Bayarri

AVENTURA
Passió per la muntanya
En la seva primera excursió escolar a la natura, la Junko Tabei es va enamorar de les muntanyes. Anys després va ser la primera dona a coronar l’Everest, i també a escalar el cim més alt de cada continent!
Il·lustracions: Laufer

CÒMIC / AUNIR
Una nova voluntària
Aquest mes la Bilòsbim rep una demostració de força: queda clar que la Shanakhabale no està per orgues! Segur que serà una incorporació molt benvinguda a la colla de l'Aunir...
Guió i dibuix: David Parcerisa

EDAT MITJANA
Una estrella de les lletres
Christine de Pisan va ser la primera dona de l’Europa medieval que es va guanyar la vida amb els seus llibres... i va defensar sempre la necessitat d’educar les noies igual que els nois!
Il·lustracions: Elena Val

CÒMIC / LA HISTÒRIA CADÀVER
Rosa Sensat
En Bú i l'Ag van al bosc prop del cementiri perquè volen fer campana, però allà es troben una mestra força especial. Què creieu que passarà?
Guió i dibuix: Trepax

NATURA
Femelles al poder!
Us presentem set espècies animals on les matriarques són el pal de paller de les comunitats: hi trobareu abelles reines, lleones que cacen en equip i orques que crien sempre juntes!


CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS
La lluita per la igualtat
El general Custer troba estrany que les dones del seu temps es manifestin per aconseguir el dret de votar. La seva filla i l'indi Tunweya ho veuen força diferent...
Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer

Veure mÚs
3,95
IVA incl˛s
ę Som . Tots els drets reservats. C/ PremiÓ, 15, 2a planta. 08014. Barcelona