0

Revistes

Petit Sàpiens

Guifré el Pilós, un comte de llegenda

47- Setembre 2021
Guifré el Pilós
Li va tocar manar en una època força difícil, en plena edat mitjana. Quan el rei franc el va nomenar comte de Barcelona i Girona, els musulmans andalusins eren molt poderosos... i no paraven d’atacar les terres que ell havia de defensar! Però en Guifré va ser hàbil, i durant el seu temps els camperols van repoblar moltes zones del país que havien quedat deshabitades. Al final va morir en una batalla... però es va convertir en llegenda!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Alex Vede


CÒMIC / HORA ZERO
Menys pèls del compte
El doctor Policarp Polimorf ha viatjat en el temps a l'edat mitjana. Se li ha acudit la brillant idea de fabricar un xampú miraculós a partir dels cabells de Guifré el Pilós... Sort que els agents d'Hora Zero, l'Uma i el Philippe, estan a l'aguait com sempre!
Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages


ART
‘El jardí de les delícies’
Aquest quadre que va pintar el Bosch fa 500 anys és un dels més fascinants de la història de l’art. Veniu a veure’n tots els detalls al desplegable central de la revista!
Il·lustració: Dídac Pla


CIÈNCIA
La primera doctora
Elizabeth Blackwell va néixer fa 200 anys. Quan va dir que volia ser metgessa, li van assegurar que era impossible. Va haver de superar molts entrebancs, dins i fora de les aules..., però es va convertir en la primera dona a fer els estudis de Medicina!
Il·lustracions: Wendy Montasell


CÒMIC / AUNIR
Amb la bossa ben plena
La colla de l'Aunir assalta la comitiva d'un romà força ric... i de manera inesperada la Shanakhabale retroba uns vells coneguts!
Guió i dibuix: David Parcerisa


KARUTA
El joc que va tornar bojos els japonesos
Els portuguesos van ser els primers europeus que van arribar al Japó, ara fa exactament 478 anys. Aquells navegants intrèpids buscaven noves terres per comerciar i fer negoci. Però, de totes les coses que duien, una de les que més van interessar als japonesos van ser... els jocs de cartes!
Il·lustracions: Marta R. Gustems


CÒMIC / JOVE SÀPIENS
La millor estratègia
El jove sàpiens viu en un món ple de perills. Però no cal patir, perquè té una manera infal·lible per deslliurar-se dels depredadors!
Guió i dibuix: Sergi Moreso


NATURA
El dragó de Komodo
Aquest animal magnífic és el saure més gran del planeta. A les illes del sud-est asiàtic on viu no hi ha ningú que li faci ombra... Alerta, que és tan gros com ràpid!

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS
L'hora del sabó
La Maureen està força contenta perquè els soldats del campament només es renten un dia al mes... i avui toca dutxa! I en Tunweya, què en deu pensar?
Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer

Veure més
3,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona