0

Revistes

Petit Sàpiens

GLADIADORS

Setembre 2018
Quins jocs més bèsties els d'aquests romans!
Els gladiadors es jugaven la vida sota la mirada dels espectadors

Els jocs de gladiadors i les curses de carros de cavalls eren els dos passatemps favorits dels romans. Rics i pobres, homes i dones, grans i petits, tothom esperava amb ànsia l'ocasió d'anar a l'amfiteatre i al circ per veure en directe les estrelles més famoses de la lluita i la velocitat. Us expliquem tots els ets i uts d'aquells espectacles!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Pol Cunyat

DOSSIER
Així era el Colosseu
Descobreix com era l'amfiteatre de Roma per dins

Roma tenia un gran amfiteatre per als combats de gladiadors, des de l’any 29 aC, però un gran incendi el va destruir. Aleshores, l’emperador Vespasià va decidir fer-ne un de nou. Aquella estructura formidable de maons i formigó, folrada de blocs de pedra tallada, encara s’aguanta dret!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Pol Cunyat

DOSSIER
Les estrelles de la velocitat
Les carreres de carros protagonitzades per quatre cavalls eren el joc preferit dels romans

Els jocs de gladiadors eren molt populars, però l’esport que més agradava veure als antics romans eren les carreres de carros. Tothom era fanàtic d’un dels quatre equips que hi havia: blanc, vermell, blau i verd.
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Pol Cunyat

CÒMIC / HORA ZERO
A l'arena de Tàrraco
El company de l’Uma i el Philippe, en Bruno Moon, està en risc perquè es troba a l’arena de Tàrraco enfrontant-se a gladiadors temibles. Els seus dos amics ideen una estratègia amb l’objectiu que pugui sortir-se'n. Ho aconseguiran?

Guió: Sebastià Roig / Dibuix: Toni Benages i Gallard

CATALUNYA MEDIEVAL
Ullastret, la capital dels indigets
Els jaciments arqueològics de Girona permeten saber com vivien els antics ibers

Sobre un turó del Baix Empordà, els ibers van construir una ciutat rica i pròspera, envoltada per una muralla imponent. Ara hi podeu passejar tal com era fa més de 2.000 anys, gràcies a un audiovisual que ens mostra cases i carrers en 3D.
Ilustracions: Sara Ureña

TECNOLOGIA
Hola, sóc l'Elektro
Les increïbles habilitats del primer robot humanoide

Vosaltres esteu força acostumats a veure robots, oi? Doncs quan em van inventar a mi, ara fa 79 anys, vaig ser tota una novetat! Aleshores em vaig convertir en el primer robot humanoide de la història...
Ilustracions: Javiggar

CÒMIC / BÚ I AG
Els zombis i la història del cadàver
Mentre en Bú busca els seus caramels perquè li han desaparegut coneix la Marie Curie, una científica que es va dedicar a fer investigacions sobre la radioactivitat i que va guanyar dos premis Nobel

 

Castell de Falset
VIU LA HISTÒRIA
Un castell ple d'història
El castell que us portarà per diferents èpoques amb uns guies molt especials

Al Castell de Faset- Museu Comercal del Priorat, un seguit de personatges de diferents èpoques us faran de guia, i una acurada selecció de peces us farà viure una experiencia interactiva molt emocionant. No us el perdeu, que l'estrenen el 8 de setembre!
Ilustracions: Marta Casals

Searching for the Oglalas, Petit Sàpiens 11
CÒMIC / SEARCHING FOR THE OGLALAS
Searching for the Oglalas
Maureen li comenta a en Tunweya que li agradaria conèixer el seu poble algun dia i aquest li diu que està molt a prop d’on es troben. Aniran finalment a visitar el poble d’en Tunwe

Oriol Canosa i Jordi Sunyer

Veure més
3,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona