0

Revistes

Descobrir

Garrotxa inspiradora. Per què aquest territori és font d'inspiració d'artistes?

Juny 2019
48 HORES

Més de 2.000 anys de termalisme
L'aigua termal ha estat al centre de la vida dels calderins des de l'època dels romans
Els romans van aterrar a Caldes de Montbui amb una idea molt clara: fer ús de les seves aigües termals. En pocs anys, Aquae Calidae es va convertir en destí de primer ordre dins de l'Imperi romà. Durant l'edat mitjana, les aigües es van seguir utilitzant per a l'elaboració de productes. També van aparèixer les primeres cases de banys, però no va ser fins al segle XIX quan Caldes va arribar a la seva màxima esplendor i es va convertir en una estació termal de prestigi a tot Europa. Va arribar a tenir fins a set balnearis!
Text: Cristina Torra | Il·lustració: Nik Neves

REPORTATGE

Penelles. Un poble que torna a pintar
Des de fa tres anys, aquesta petita localitat de la Noguera ha sortit de l'anonimat i ha rebut desenes de milers de visitants. També és un no parar de sortir en reportatges als mitjans de comunicació nacionals i internacionals. Els atreuen el quasi centenar de murals i grafits que hi han creat artistes de tot el món.
Text: Joaquim M. Pujals | Fotografia: Josep Cano

DOSSIER CENTRAL / GARROTXA INSPIRADORA

Del quadre a la realitat
Ens submergim en els paisatges bucòlics immortalitzats per l'Escola d'Olot
De nord a sud i d'est a oest, anem a cercar els paisatges que van inspirar les millors pintures de l'Escola d'Olot. I gaudim de tots aquests indrets encisadors i bucòlics amb calma i molta tranquil·litat, com si tinguéssim un pinzell a les mans, en lloc d'una càmera, per captar-ne tots els detalls i els matisos.
Text: Xavier Roura | Fotografia: Òscar Rodbag

Els amagatalls més literaris

Visitem a l'Alta Garrotxa els escenaris de la mítica novel·la 'La punyalada'
Un triangle amorós és el centre de 'La punyalada', la novel·la de Marià Vayreda més celebrada. En aquest article resseguim l'empremta dels personatges pels indrets més feréstecs de l'Alta Garrotxa, amb salts d'aigua encisadors, penya-segats de vertigen, balmes estratègiques i boscos impenetrables. El millor escenari per a una gran història.
Text: Clàudia Pujol | Fotografia: Òscar Rodbag

Edificis que són paisatges

L'estudi RCR Arquitectes ens guia pels indrets que inspiren les seves obres, reconegudes a tot el món
Nascuts a Olot, on treballen, RCR Arquitectes són Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta. El seu amor per la natura té una correspondència directa amb la seva obra. Guanyadors del prestigiós premi Pritzker, han situat la Garrotxa en el mapa de l'aruitectura internacional més innovadora. Ells mateixos ens expliquen com els inspiren els paisatges que els envolten
Text: Marta Rodríguez Bosch | Fotografia: Òscar Rodbag

Efusiva i volcànica

La cuina de la comarca no s'entén sense el substrat fèrtil dels volcans
Tant els restaurants d'avantguarda com els tradicionals -que cada vegada costa més de trobar- defensen amb orgull uns productes que creixen i es produeixen en una terra volcànica especialment fèrtil. La cuina garrotxina és única, i seria un pecat capital no gaudir-ne!
Text: Pep Nogué | Fotografia: Òscar Rodbag

REPORTATGE

Els camps base del Pirineu
Gaudim dels paisatges d'estiu des de les estacions de muntanya
Un dia qualsevol d'estiu, cinc guies de muntanya fan la seva feina. Un parell treballen al Ripollès, un altre a la Cerdanya i dos més al Pallars Sobirà. Tanmateix, si els observem amb atenció, veurem que tots, més enllà d'estar al Pirineu, tenen un escenari en comú.
Text: Núria Garcia Quera

Rutes

A PEU

La Via Verda de Guissona: una ruta circular pels paisatges de la Segarra
Aquest itinerari de gairebé 18 km recorre antics camins del municipi i permet descobrir-ne la història acompanyats per la bellesa de l'entorn rural segarrenc.
Text: Joan Portell

AMB BICI

Des de Vallvidrera, pedalem per la cara nord de la gran ciutat
La serra de Collserola és sempre un pou de sorpreses. Sense sortir del terme municipal de Barcelona, descobrim els boscos i el romànic que s'amaga a la cara nord de la ciutat.
Text i fotografia: Jordi Avellaneda

AMB NENS

Els arbres màgics a la serra de Cardó
A la vora del poble de Rasquera, a la Ribera d'Ebre, hi ha un fabulós espai natural on viuen més de dos-cents exemplars de teixos, uns arbres únics, considerats sagrats i màgics per a moltes cultures.
Text i fotografia: Cecília Lorenzo

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona