0

Revistes

Petit SÓpiens

Els primers pobladors d'AustrÓlia

70- Agost 2023

Els aborígens australians

Ara fa uns 50.000 anys, els primers homes i dones van arribar per mar al gran continent austral i es van adaptar perfectament a una gran varietat d'entorns naturals. Allà van fer néixer una manera riquíssima de veure el món, plena de llegendes fantàstiques: és la cultura viva més antiga del planeta!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Javigaar


CÒMIC / HORA ZERO
Warlugulong
Aquest mes coneixerem una nova malvada perillosa. Es diu Marsupiala, i ha viatjat al passat per robar un quadre d'un aborigen australià que serà molt valuós anys després! Però, per sort, l'Uma i en Philippe estan a l'aguait per impedir-ho...
Text: Sebastià Roig / Dibuixos: Toni Benages


ANTIGA ROMA
Un bany a les termes
Els antics romans estaven convençuts que banyar-se sovint era fonamental per tenir bona salut. I, com que la majoria de gent no ho podia fer a casa, van inventar-se els banys públics... amb aigua calenta! Anem a fer-hi un capbussó?
Il·lustracions: Maribel Carod


CÒMIC / AUNIR
Com més serem, més riurem
Quan el comerciant ric arriba al campament romà amb l'iber que l'ha ajudat a fugir dels seus segrestadors, es troba a les portes amb en Cessiòneles, el cap del poblat de l'Aunir, que també vol veure el pretor.
Guió i dibuix: David Parcerisa


CUINA
La història dels gelats
Segur que no us imagineu l'estiu sense un cucurutxo del vostre gust favorit, oi? Fem un recorregut ple de sorpreses per descobrir la història mil·lenària d'aquesta llepolia, des de Mesopotàmia fins a l'actualitat!
Il·lustracions: Sébastien Restrepo


CÒMIC / JOVE SÀPIENS
Una visita inesperada
Com ja sabeu, el nostre amic prehistòric té una mata de cabells impressionant. Però, alerta, que de vegades això pot ser un bon problema!
Guió i dibuix: Sergi Moreso


NATURA
Un ocell fabulós
L'harpia grossa és el rapinyaire més poderós del continent americà, i una de les àguiles més grans que existeixen. Viatgem a les selves plujoses per conèixer tots els seus secrets!

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS
Cap a la llibertat
La caravana de dones avança cap a l'oest sense problemes, i la Maureen està encuriosida per saber a quina gran ciutat es dirigeixen. Però resulta que de les grans ciutats en fugen, i el seu destí és força sorprenent...
Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer

Veure mÚs
4,95
IVA incl˛s
ę Som . Tots els drets reservats. C/ PremiÓ, 15, 2a planta. 08014. Barcelona