0

Revistes

Petit Sàpiens

EL SOMNI DE VOLAR

Octubre 2018
El somni de volar
Quan anar pel cel deixa de ser utopia i passa a ser realitat: la història de l’aviació

Us atreviríeu a pujar en una màquina feta amb un embull de fustes, cables i tela, i amb un motor que s'atra en el pitjor moment? Així eren els primers avions! Els pilotss arriscaven la vida en cada vol, però així van aconseguir fer evolucionar la tècnica fins a arribar als grans aparells que avui ens porten arreu del món, ben segurs i còmodes. Acompanyeu-nos en aquest viatge ple de perills i descobertes!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Pedro Simón

DOSSIER
Les noies també volen
Les dones que van conquerir el cel

Els primers anys de l'aviació, un bon grapat de dones van lluitar per demostrar que el cel no era terreny reservat només als homes. Ben aviat van contribuir al desenvolupament de l'aviació, i no van dubtar a portar al límit la seva resistència física... i la dels motors dels seus aeroplans!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Pedro Simón

DOSSIER
Quin fred que hi fa, aquí dalt
Què havien de portar els pilots de roba per dirigir els avions?

Per fer els avions més lleugers, les cabines eren obertes. Per això els pilots anaven a cara descoberta contra el vent, sovint a molta velocitat. S'havien d'abrigar força!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Pedro Simón

CÒMIC / HORA ZERO
Ales, cel i onades
Gregory Guiness retorna al passat per ser el primer a travessar el canal de la Mànega i evitar que ho faci Louis Blériot, però els agents també viatjaran al passat per impedir que canviï la història

Guió: Sebastià Roig / Dibuix: Toni Benages i Gallard

DOSSIER
El primer vol Barcelona-Palma
El pilot Salvador Hedilla va volar fins a Mallorca en dues hores i vuit minuts

L'aviació va arribar a Catalunya a la primera dècada del segle XX. El 1916, els aficionats de l'Aeroclub de Catalunya van celebrar el primer èxit.
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Pedro Simón

DOSSIER
Així és la cabina de l'Airbus A380
Et mostrem com és per dins un avió de grans dimensions

Aquest és l'avió de passatgers més modern i gran del món! L'Airbus A380 és una autètica bèstia del transport aeri. Pot transportar més de 800 passatgers i volar des de Barcelona fins a Austràlia sense autrar-se... a 900 km/h!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Pedro Simón

ARQUITECTURA XINESA
La Gran Muralla
L’estructura més llarga del món que servia per defensar-se dels enemics

Us imagineu una muralla que fa 21.196 quilòmetres? Fixeu-vos que podria envoltar tota la península Ibèrica quatre vegades! Doncs a la Xina la van començar fa 2.200 anys i la van acabar en fa 500. Això sí que és una obra llarga, en tots els sentits!
Ilustracions: Alfonso Pinedo

OBRA D'ART
La minyona prepara un púding
Us expliquem les claus per entendre el quadre més famós de Vermeer

Amb els pinzells, l'holandès Johannes Vermeer va aconseguir un petit miracle. Una humil criada que feinejava a la cuina va esdevenir la protagonista d'una obra mestra de la història de l'art.

CÒMIC / HORA ZERO
Els zombis i la història cadàver
Bú i Ag expliquen una rondalla sobre un savi viatger, curiós i aventurer, que va escriure més de 280 llibres i va inventar un sistema per convertir la gent al cristianisme: Ramon Llull

Trepax

NATURA
La brama del cérvol
Els rituals de conquesta dels mascles és un dels millors espectacles que podem viure als nostres boscos. De mitjan setembre a mitjan octubre, els mascles lluiten per aconseguir aparellar-se amb el màxim nombre de femelles possible. Quines batalles!

CÒMIC / SEARCHING FOR THE OGLALAS
Searching for the Oglalas
Tunweya ensenya a Maureen el seu poble i la seva cabana feta amb pell de búfals. A Maureen li sembla més còmoda una casa convencional, mentre que ell creu que no hi ha res millor que viure en una cabana. Dues visions molt diferents, qui creus que té r

Oriol Canosa i Jordi Sunyer

Veure més
3,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona