0

Revistes

Petit Sàpiens

Einstein, el poder de la curiositat

71- Setembre 2023

Albert Einstein

Aquest geni escabellat va ser el científic més conegut i important del segle XX. La seva teoria de la relativitat, plena de fórmules matemàtiques complicadíssimes, va obrir noves fronteres per al pensament... i ens va fer entendre l’univers d’una manera completament nova!
Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Lluís Farré


CÒMIC
Unes teories revolucionàries
Einstein va néixer el 1879 i va morir setanta-sis anys després. Ens endinsem en la seva vida i la seva ment amb aquest còmic fantàstic que arrenca quan era un nen una mica especial, i que acaba quan ja era un dels savis més respectats i admirats del planeta.
Text i dibuixos: Jordi Bayarri


ÀFRICA
Les guerreres indomables
Al regne africà de Dahomey, el rei va reclutar un exèrcit de dones que s’entrenaven a fons i lluitaven amb ferotgia. No tenien por de res, i es van guanyar el respecte dels seus enemics!
Il·lustracions: Vane Julian


CÒMIC / AUNIR
Anem per feina
Per fi la colla de l’Aunir es reuneix amb la seva cap dins del campament romà de Baetulo. Aconseguiran acomplir el seu pla i sortir sense que els atrapin?
Guió i dibuix: David Parcerisa


ARQUEOLOGIA
La descoberta de Machu Picchu
L’any 1911, un camperol peruà va conduir l’explorador nord-americà Hiram Bingham fins a dalt d’una muntanya. El que va veure el va deixar sense paraules: una ciutadella inca que havia estat oblidada durant quatre-cents anys!
Il·lustracions: LaGallu


CÒMIC / JOVE SÀPIENS
Xops i farts de riure
Us deveu pensar que a la prehistòria no hi havia pas parcs aquàtics, oi? Doncs teniu raó. Però ara veureu que això no impedeix al nostre amic i el seu mico inseparable passar-s’ho d’allò més bé...
Guió i dibuix: Sergi Moreso


HABILIS
Com mengen les plantes?
Us expliquem un experiment molt senzill per fer a casa i descobrir com s’ho fan les plantes per fer repartir l’aigua i els nutrients pel seu organisme. És sorprenent!
Text: Sònia Casas / Il·lustració: Getty Images


NATURA
El millor caçador del món
No és tan imponent com un tigre ni tan ràpid com un guepard, però el licaó és un mestre del treball en equip: poques preses s’escapen d’aquests gossos salvatges!

CÒMIC / SEARCHING THE OGLALAS
Qui viu aquí?
Quan la caravana de dones passa per davant de la casa d’un vell malcarat, aquest els fa fora de mala manera. A la Maureen li sorprèn que en Tunweya no hagi dit res... però, com sempre, l’indi té una explicació molt bona!
Text: Oriol Canosa / Dibuix: Jordi Sunyer

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona