0

Revistes

Descobrir

Boumort

NÚMERO 271 - OCTUBRE 2020
Tagamanent reconstrueix la seva història
Aquest estiu s’ha inaugurat la restauració de l’església de Santa Maria, la rectoria i l’antic ajuntament, i es treballa per oferir visites guiades al conjunt monumental.
Text: Cristina Serret

REPORTATGE

Platges de Tarragona, ahir i avui
Admirades pels turistes de mitjan segle XX, les platges d’aquesta ciutat continuen es-sent un dels tresors més preuats pels seus habitants. Però el litoral no ha estat sempre tan cobejat: durant segles, sota els efectes de la religió, el mar s’ha associat a la por i el càstig. A través d’unes fotografies que mostren la costa de Tarragona amb 50 anys de diferència, fem un viatge per la transformació social, vivencial i urbanística de la platja arreu del país.
Text i fotografia: Rafael López-Monné

DOSSIER CENTRAL / BOUMORT

La gran reserva salvatge del Prepirineu
Reportatge fotogràfic: Jordi Bas Casas

DOSSIER CENTRAL / BOUMORT

Una mar de tortugues i cocodrils
Ens passegem per les singularitats geològiques d'un massís extraordinari
Les roques són un diari de la Terra que es va començar a escriure fa milions d’anys. Segons els experts, a Boumort i els seus voltants és fàcil observar esdeveniments tan importants com les conseqüències de l’aixecament dels Pirineus, i obrir-ne les pàgi-nes és una lectura apassionant.
Text: Núria Garcia Quera

DOSSIER CENTRAL / BOUMORT

El Serengueti català
Fem un safari per descobrir la fauna fascinant del massís
La reserva de Boumort és un gran teatre natural. El cérvol i els voltors en són els protagonistes principals, ben acompanyats per nombrosos actors secundaris. Un safa-ri en tot terreny per aquest territori salvatge ens permetrà gaudir d’un espectacle fau-nístic fascinant i ens servirà per entendre la importància que hi té la caça.
Text: Xavier Basora

DOSSIER CENTRAL / BOUMORT

Un plat de vianda voltat de rostes
La vida i les llegendes dels pobles que envolten la serra
A través de llegendes ancestrals que han anat passant de pares a fills explicades a la vora del foc, la gent dels pobles de Boumort ‘llegeixen’ l’entorn on els ha tocat viure, un entorn agrest on la vida no ha estat fàcil. Ens passegem per aquests nuclis que descansen, alguns ja abandonats, al voltant del massís.
Text: Pep Coll

DOSSIER CENTRAL / BOUMORT

Un món màgic
L’editor de la revista ‘Sàpiens’ i president del grup Som, fill del Pallars, fa un cant sentit pel territori feréstec i inspirador de Boumort, del qual és un enamorat.
Text: Jordi Creus i Esteve / Il·lustració: Mariona Cabassa

REPORTATGE

La Vall de Laguar, la felicitat de caminar
La Marina Alta és una comarca dual: té una franja costanera amb indrets de sol i platja com Dénia i Xàbia i un rerepaís muntanyenc entapissat d’estretes valls. Una de les més boniques i desconegudes és la de Laguar, terra de cireres, del riu Girona i el barranc de l’Infern, i on els últims moriscos valencians es resistiren amb coratge a la seua violenta expulsió.
Text: Eva Terol Trenzano / Fotografia: Just Sellés

Veure més
4,95
IVA inclòs
© Som . Tots els drets reservats. C/ Premià, 15, 2a planta. 08014. Barcelona