Dolça Catalunya
Es pot mesurar la dolçor d’un país per la quantitat de dolços que s’hi elaboren? Si és així, Catalunya és dolça, molt dolça.
Gairebé cada poble té un pastís o una llaminadura propis. Us n’hem seleccionat nou, perquè no us embafeu!
text: Carme Melià / il·lustració: Nik Neves
Per fer boca / Taula reservada
Un final feliç apte per a paladars adults
El nom d’aquest restaurant és tan provocador com la cuina que hi fan
La cuina del xef Marc Santamaria arriba a la sala amb el servei entusiasta del sommelier Biel Jover: feu-li cas!
Text: Josep Sucarrats / Foto: Enrique Marco
Per fer boca / Postal Gastronòmica
La diversitat més picant
Us revelem els secrets gastronòmics de Malàisia
A Malàisia hi ha de tot i per a tots els gustos. Sens dubte, és un dels països asiàtics on la convivència multicultural és un exemple. ‘Selamat Datang’ (‘benvinguts’) a Malàisia.
Text i foto: Adriana Solà
Per fer boca / Genis del foc
Salvador, Joan i Màrius Jordà. Restaurant Empòrium
Pares i fills, els Jordà Giró, treballant braç a braç per oferir una cuina empordanesa tradicional actualitzada —en un espai situat al centre històric de la vila medieval de Castelló d’Empúries— que s’ha sabut guanyar diversos reconeixements, com la primera estrella Michelin. El repte és mantenir-la i, si és possible, aconseguir la segona.
Text: Xavier Sust / Foto: Enrique Marco
Per fer boca / Gurmet vs Foodie
Cuina i espectacle?
Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós posen llum al debat
Text: Jordi Luque i Salvador Garcia-Arbós / Foto: Enrique Marco
A la cuina / Menú
Menú d'octubre
Cuina de temporada
Receptes amb rave, aranja, musclos i sípia
Recepta: Francesc Murgadas / Foto Anna Garcia Frigola / Cuina: Beatriz de Marcos
A la cuina / El xef a casa
La sopa dels mariners
La Júlia i la Montse, les blogueres de Kilòmetre0.cat, ho tenen clar. No volen que el llegat culinari de Blanes es perdi i ho defensen tant cuinant com pescant (la Montse n’és experta).
Recepta i cuina: Júlia i Montse (kilometre0.cat) / Foto: Enrique Marco
A la cuina
10 maneres de menjar amb cullera!
Perquè aquest estri serveix per a molt més que per menjar sopes
Text: Pol Leiva / Receptes: David Caballero / Foto: AJJ Estudi / Cuina Jani Paasikoski / Estilisme: Natalia Mazzarella / Il·lustració: Jordi Bosch
A la cuina
Parmigiano Reggiano
Ho sabem, aquest italià de pasta dura fet amb llet cuita de vaca és un clàssic dels plats de pasta. Però no només serveix per empolsar els macarrons, sinó que aquest formatge de maduració lenta i DOP pot ser un ingredient de luxe per elaborar moltes altres preparacions per la textura, l’aroma i el gust excepcionals. Tasteu-lo dels entrants a les postres. Us seduirà!
Text: Redacció / Receptes i foto: Food photo / Cristina Rivarola / Cuina: Marian Montoro
A la cuina / Plaers saludables
Sobrassada
Els embotits també poden ser sans. Sabies que la sobrassada i la cansalada ibèrica són greixos saludables i nutricionalment potents?
Text: Núria Coll / Foto: Food photos / Cristina Rivarola
A la cuina
Izakayes
Quan cau la tarda i els japonesos surten de la feina, el ritual diari és anar a una izakaya a beure sake calent o cervesa freda i menjar algun plat senzill però saborós. Després de la irrupció del sushi, dels udon i del ramen, aquestes tavernes japoneses ens estan robant el cor. Hem visitat tres izakayes de Barcelona per descobrir els secrets del seu èxit.
Foto: Enrique Marco
A la cuina / Masterclass
La reacció de Maillard
Carme Ruscalleda ens explica per què la carn a la planxa té un color, un sabor i una olor tan agradables i atractius. És la reacció de Maillard.
Recepta i cuina: Carme Ruscalleda / Foto: Becky Lawton
A la cuina / Dolç i Sa
Fruits de tardor
Quan falten poques setmanes per a Tots Sants, el nostre pastisser de capçalera ja prepara massapà per elaborar uns panellets senzills però boníssims. Sense deixar els fruits de temporada, Jordi Bordas ens vol temptar amb uns bombons de castanya irresistibles i uns pastissets de carbassa amb pipes que sorprendran els més llaminers.
Recepta: Jordi Bordas / Foto: Becky Lawton
Al celler / Tria de tres
Vins de muntanya amunt que parlen català
No és habitual trobar-ne, però n’hi ha més del que sembla. Com aquests tres que us proposem.
Text: Àngel Garcia Petit
Al celler / Remena, nena
Milano, la pedrera dels bàrmans
Tastem un Magnolia Forever, el còctel dedicat a Myriam Swanson, cantant habitual del local.
Text: Mar Calpena / Foto: Enrique Marco
Veure més